ارتش اسرائیل در حال پیشروی به مناطق روستایی درعا و قنیطره است درخواست سناتور‌های آمریکایی برای انتشار تحقیقات حمله به مدرسه میناب واکنش نخست وزیر پاکستان به تحولات یمن و حمله عربستان به فرودگاه صنعا اکانت ترامپ: رئیس‌جمهور آمریکا ساعت ۹ شب پنجشنبه، یک سخنرانی سراسری برای مردم ایالات متحده ایراد می‌کند حمله انصارالله یمن به فرودگاه ابها و منطقه العسیر عربستان نیویورک تایمز: ترامپ از سرگیری جنگ در ایران را به کنگره اطلاع داد کنایه عراقچی به ترامپ: ما منصف‌تریم؛ ۲۰ درصد غرامت از تنگه هرمز خیلی زیاد است واکنش وزارت خارجه به حمله به فرودگاه بین‌المللی صنعا سخنگوی سنتکام: ارتش در حال نهایی کردن جزئیات اجرای محاصره دریایی ایران است/ محاصره را آغاز می‌کنیم انصار الله یمن: حمله عربستان بی پاسخ نخواهد ماند بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد

سناریوی جدید خزانه‌داری آمریکا: استفاده از اموال ایران برای بازسازی خلیج فارس

 سلینا وانگ، خبرنگار ارشد شبکه خبری ای‌بی‌سی نیوز، به نقل از یک منبع نزدیک به وزارت خزانه‌داری آمریکا گزارش داد که دولت واشنگتن در حال تدوین طرحی برای استفاده از دارایی‌های ایران به منظور تأمین هزینه‌های بازسازی و جبران خسارت‌های واردشده به متحدان خود در حاشیه خلیج فارس است. 
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۶ - ۱۷ خرداد ۱۴۰۵ - 2026 June 07
کد خبر: ۳۱۰۱۱۰

به گزارش راهبردمعاصر؛ یک منبع نزدیک به وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید که این وزارتخانه تیمی برای امکان‌سنجی استفاده از دارایی‌های مسدود شده ایران جهت بازسازی کشورهای عربی تشکیل داده است.

سلینا وانگ، خبرنگار ارشد شبکه خبری ای‌بی‌سی نیوز، به نقل از یک منبع نزدیک به وزارت خزانه‌داری آمریکا گزارش داد که دولت واشنگتن در حال تدوین طرحی برای استفاده از دارایی‌های ایران به منظور تأمین هزینه‌های بازسازی و جبران خسارت‌های واردشده به متحدان خود در حاشیه خلیج فارس است.
بر اساس این گزارش، «وزارت خزانه‌داری آمریکا قصد دارد از تمامی ابزارهای قانونی و اجرایی در اختیار خود استفاده کند تا دارایی‌های ایران در اختیار کشورهای هم‌پیمان واشنگتن در منطقه قرار گیرد».

به نوشته سلینا وانگ، این منابع قرار است برای بازسازی زیرساخت‌ها و جبران خسارت‌هایی که آمریکا مدعی است در نتیجه اقدامات ایران ایجاد شده، به کار گرفته شود.

لازم به ذکر است که ایران بارها اعلام کرده است که در حملات خود تنها پایگاه‌ها و منافع آمریکا را در کشورهای عربی مورد هدف قرار داده است، بنابراین بعید نیست که منظور وزارت خزانه‌داری، استفاده از دارایی‌های بلوکه شده ایران برای بازسازی پایگاه‌های آمریکا باشد. پایگاه‌هایی که میلیاردها دلار در حملات موشکی و پهپادی ایران خسارت دیدند.

خبرنگار ای‌بی‌سی نیوز در ادامه به نقل از منبع مورد نظر خود نوشت که این طرح در چارچوب سیاست فشار اقتصادی بیشتر علیه ایران دنبال می‌شود. به گفته وی، دارایی‌های مورد نظر می‌تواند شامل منابع مالی مسدودشده ایران در خارج از کشور و همچنین کشتی‌هایی باشد که پیش‌تر توسط آمریکا توقیف شده‌اند.

بر اساس این گزارش، دولت آمریکا هم‌اکنون در حال رایزنی با کشورهای عربی متحد خود در منطقه خلیج فارس است و از آنها خواسته ارزیابی دقیقی از میزان خسارت‌ها و هزینه‌های بازسازی ارائه دهند.

این منبع افزود که اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، به تیم خود دستور داده است شرایط کشورهای منطقه را بررسی کرده و برآورد جامعی از هزینه‌های لازم برای جبران خسارت‌هایی که به ادعای واشنگتن از سوی ایران از زمان آغاز درگیری‌ها وارد شده، تهیه کند.

وی همچنین تأکید کرد که وزارت خزانه‌داری آمریکا در حال بررسی این موضوع است که آیا می‌توان از دارایی‌های ایران برای جبران خسارت‌های گذشته نیز استفاده کرد یا خیر؛ اقدامی که در صورت اجرایی شدن، می‌تواند به یکی از موضوعات مهم اختلافی میان تهران و واشنگتن تبدیل شود.

این خبر در حالی است که موضوع دارایی‌های مسدود شده ایران، از اصلی‌ترین موانع ایران و آمریکا برای رسیدن به یک تفاهمنامه عنوان شده است.

روز گذشته نیز شبکه العربیه ادعا کرد که در زمینه آزادسازی دارایی‌های مسدود شده ایران، «پیشرفت‌هایی حاصل شده» اما همچنان اختلافات بر سر «میزان این مبالغ» و «زمان آزادسازی» این وجوه بلوکه‌شده پابرجاست.

با این حال در حالی که ایران آزادسازی دارایی‌های مسدودشده خود را برای ادامه مذاکرات «حیاتی» می‌داند، کارشناسان معتقدند که این وضعیت برای دونالد ترامپ چیزی شبیه «میدان مین سیاسی» است و بعید است او به این راحتی‌ها به چنین کاری تن بدهد.

دونالد ترامپ برای سال‌ها باراک اوباما را به خاطر آزادسازی بخش‌هایی از دارایی‌های ایران ذیل توافق برجام، به باد انتقاد گرفته و مدعی شده که توافقی «خیلی بهتر» از برجام را به مردم آمریکا تقدیم خواهد کرد. 

او تا همین هفته‌های اخیر هم در پست‌های خود در تروث سوشال، اوباما را به خاطر برجام و تحویل پول نقد به ایران در مرکز انتقادات خود قرار داده بود.
هنوز رقم رسمی و دقیقی در خصوص مطالبه ایران برای آزادی دارایی‌های مسدود شده خود اعلام نشده است، اما به گفته وال استریت ژورنال، ایران اعلام کرده که حدود ۱۲ میلیارد دلار از دارایی‌های این کشور باید به عنوان پیش‌پرداخت و ۲۴ میلیارد دلار دیگر نیز در طول دوره ۶۰ روزه مذاکره‌ای که با توافق اولیه آغاز می‌شود، پرداخت شود./جماران

کلمات کلیدی: ترامپ
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار